• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Uçak kütüphane hizmete açıldı

Uçak kütüphane hizmete açıldı
Çankırı Belediyesi tren kütüphanesinden sonra uçak kütüphanesini de çocukların hizmetine sundu. Çocukların hizmetine sunulan uçak kütüphane AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya'nın da katılımı ile açıldı.

Çankırı Belediyesi tren kütüphanesinden sonra uçak kütüphanesini de çocukların hizmetine sundu. Çocukların hizmetine sunulan uçak kütüphane AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya'nın da katılımı ile açıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye olarak eğitim konusuna öncelik verdiklerini ve bu konuya geniş bütçe ayırdıklarını ifade etti.

İl genelinde 25 okula Z kütüphane yaptıklarını da aktaran Dinç, diğer okullar içinde kütüphane projesi hazırladıklarını aktardı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ne yapsak azdır diyen Başkan Dinç, "Bir devrim yaşıyoruz. Dijital devrim. Her devrimin kurbanları olduğu gibi bu dijital devrimin de kurbanı ne yazık ki çocuklarımız. Bu nedenle çocuklarımıza önem vermek ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamak zorundayız. Bu bizim öncelikli görevimiz olmalıdır. Çankırı Belediyesi olarak buna ciddi önem veriyoruz" dedi.

Tren kütüphanesi ve uçak kütüphanesinin ardından gemi kütüphanesinin de yapılacağını aktaran Dinç, çocuklara burada bir sürpriz daha vererek, "4. kütüphane olarak denizaltı kütüphanesi yapacağız. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Parkı yanına yapacağımız göletin içinde çocuklarımıza hizmet verecek. Çocuklarımız göletin altında kitaplarla buluşacak. Göleti yapıyoruz, gemi ihalesini de yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in çocukların ve gençlerin kitap okuma alışkanlığını artırmak için başlattığı çalışma kapsamında; uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A 300 tipi uçak, İstanbul’dan parçalar halinde 5 tır ile Çankırı’ya getirildi. Havaalanı olmayan Çankırı, dev bir yolcu uçağına sahip oldu. Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın üst kısmında şehrin en hâkim noktasına yerleştirilen uçağın parçaları birleştiğinde dünyanın uçaktan yapılmış ilk çocuk kütüphanesi ortaya çıktı" diye konuştu.

Törende gelen çocuklara da seslenen Başkan Dinç, "Sizler farklı olacaksınız. Sıradan bir insan olmanın bir önemi yok. Ülkemizi 2023, 2050 ve 2070 yıllarına taşıyacak Kızılelma hedefi konulmuştur. Bu hedef iyi yetişmiş donanımlı bireylerle mümkün olacaktır. Çankırı’nın, önümüzdeki yıllarda okuma oranının, Türkiye oranına göre daha yüksek bir noktada olmasını hedefliyoruz. Kitap okumayı seven, donanımlı bireylerin yetişmesini arzuluyoruz. Ülkemizin gerçekten iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Törene katılan milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'da okumanın önemine değinerek, açılan uçak kütüphanesinin çocuklar için önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, "15 Temmuz'da bir şey öğrendik. Genci, yaşlısı, bayanı ve erkeğinin yanında çocuklarında bu vatan için seve seve canını feda edebileceğini gördük. Bu nedenle çocuklarımızla ne kadar övünsek azdır. Hava alanınız yok ama uçağınız var. Yeni eğitim ve öğretim yılı başında güzel bir hizmet. Sayın başkan uçak hızıyla eğitime devam edecek. Umarım geleceğin uçak pilotları, uçak mühendisleri ve astronotlarının yetiştiği yer olur Çankırı" dedi. Yapılan konuşmaların ardından uçak kütüphanesinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini çocuklar kesti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim