• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Ulaşımda gelecek 20 yılı planlanıyor

Ulaşımda gelecek 20 yılı planlanıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da gerçekleştirilecek 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nda, İzmir’e yapılan dev yatırımların da masaya yatırılacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da gerçekleştirilecek 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nda, İzmir’e yapılan dev yatırımların da masaya yatırılacağını belirterek, “Bu şurada İzmir’i 2023 yılında nerede göreceğimizi planlamakla kalmayacağız, 2035’e yönelik İzmir vizyonumuzu da bir anlamda oluşturmaya başlayacağız.” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin ulaştırma yatırımlarının planlanacağı 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın, 'Herkes İçin Ulaşım ve Hızlı Erişim' sloganıyla 5-7 Eylül tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirileceğini hatırlattı. Şura kapsamında karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve uzay teknolojileri, haberleşme, boru hatları ve kent içi ulaşımdan oluşan yedi ayrı sektörün masaya yatırılacağını belirten Yıldırım, bu sektörlere yönelik hazırlanan raporlar çerçevesinde Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinin ortaya çıkarılacağını söyledi. Şura'nın; denizcilik, ulaşım, havacılık, haberleşme gibi alanlarda gelecek 10 yıllık hedeflerin yeniden gözden geçirilmesine imkan sağlayacağını belirten Yıldırım, "Önümüzdeki 10 yıllık dönem için daha önce belirlediğimiz hedeflerde nerede olacağımızı görmekle kalmayacağız. Yeni hedefler belirleyeceğiz ve Türkiye’nin 2023 ulaşım vizyonunu ortaya koyacağız.” diye konuştu.

ŞURA’DA İZMİR KONUŞULACAK

Bakan Yıldırım, İzmir’in, özellikle son yıllarda ulaşım yatırımlarının odak noktası olması nedeniyle şurada da en fazla konuşulacak şehirlerin başında geldiğini söyledi. Bakan Yıldırım, İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hatlarının yanı sıra İzmir-İstanbul Otoyolu, Kuzey Ege Limanı, Kemalpaşa Lojistik Köyü gibi yatırımların tamamlayıcısı nitelikte olan tüm projelerin şurada gündeme geleceğini belirterek, “İzmir için 2023 yılına kadar yapacağımız yatırımlarda durumumuz 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nda göreceğiz. Ayrıca, yaptığımız bu yatırımların devamı olacak, tamamlayıcısı olacak, ne gibi yatırımlar yapabileceğimiz de gözden geçireceğiz. Yani bu şurada İzmir’i 2023 yılında nerede göreceğimizi planlamakla kalmayacağız, 2035’e yönelik İzmir vizyonumuzu da bir anlamda oluşturmaya başlayacağız.” şeklinde konuştu.

“İZMİR İÇİN DAHA NE YAPABİLİRİZ”

Bakan Yıldırım, İzmir için belirledikleri 2023 hedeflerinde şimdiden 16 projenin başlatıldığına dikkat çekerek, “Belirlediğimiz 35 projenin büyük bölümünü 2020 yılına kadar zaten tamamlamış olacağız. Ancak İzmir, Türkiye’nin kalbi. Yapılacak yatırımları burada bırakamayız. İzmir’i tekrar Avrupa’nın en önemli limanı ve en önemli lojistik merkezi yapacak yatırımlarımızın devamını getirmeliyiz. Bu şurada da İzmir için daha ne yapabilirizin cevabını arayacağız.” dedi.

BAKAN YILDIRIM İEF’İN AÇILIŞINA GELİYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi programa katılmak için İzmir’e gelecek. İlk olarak Dikili’ye gelecek olan Yıldırım, Dikili-Salihleraltı Turistik Yolu’nun açılışını yapacak. Söz konusu yol ile İzmir ve çevre illerden Salihleraltı’nda bulunan yazlık siteler ve otellere ulaşım güvenli hale getirilecek. Daha sonra Dikili’den ayrılacak olan Bakan Yıldırım, bu yıl 82’ncisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışını yapacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim